Training & Team Building
De ce Team Building?
      Este limpede pentru oricine că sesiunile de Team Building sunt utile pentru companie şi pot fi lesne aduse zeci de argumente în favoarea acestora. În cele ce urmează vom încerca să subliniem cele mai importante 10 motive pentru care merită să organizaţi evenimente de Team Building.
Cunoaştere
1
       Lucrăm, poate, de ani buni, alături de colegi despre care realizăm că nu ştim prea multe. "Vinovaţii" sunt mai mulţi la număr: ritmul alert de lucru, schimbările permanente, deadline-urile, rapoartele, meeting-urile, ...
        Într-un Team Building apare oportunitatea de a interacţiona într-un alt cadru cu colegul de alături şi de a descoperi o mulţime de lucruri comune.
Creativitate
2
      Exerciţiile care compun sesiunile de Team Building îi pun pe participanţi în situaţii inedite în care aceştia trebuie să descopere modalităţi originale pentru a le  găsi o rezolvare.
        În mod cert aceste provocări le vor dezvolta gândirea "out of the box" şi îi va face să adopte această abordare şi la problemele de serviciu.
Comunicare
3
    Sesiunile de Team Building aduc împreună persoane care lucrează în departamente diferite între care poate că nu există o comunicare nemaipomenită.
      Greu aşadar de aici încolo pentru agentul de vânzări să nu aducă la timp deconturile la contabilitate, după ce a făcut echipă cu colegele contabile, alături de care a câştigat sau pierdut pe parcursul diverselor exerciţii.
Leadership
4
          În orice companie este nevoie de lideri - oameni cu charismă, cu viziune şi capabili să conducă departamentele pentru atingerea diverselor obiective.
         Evenimentele de Team Building, prin intermediul unor exerciţii bine ţintite, vă dau posibilitatea de a descoperi angajaţi care posedă un set de competenţe de bază şi care prin instruire şi învăţare pot să devină adevăraţi lideri.
Spirit de echipă
5
        Spiritul de echipă este, poate, zona cea mai evidentă în care sesiunile de Team Building îşi aduc contribuţia.
          Activităţile desfăşurate în echipă, în competiţie, cu resurse limitate şi în luptă constantă cu factorul timp reuşesc să aprindă în participanţi acel ceva care diferenţiază o echipă de un grup de persoane.
Cultură de organizaţie
6
           Cultura de organizaţie reprezintă un ansamblu de valori, credinţe, aspiraţii, aşteptări şi comportamente conturate în decursul vremii într-o organizaţie.
        Indubitabil, sesiunile de Team Building atent organizate ajută la promovarea şi propagarea acestui ansamblu de valori, făcând ca acestea să fie bine înţelese şi însuşite de către angajaţi.
Dezvoltarea relaţiilor
7
        O mai bună cunoaştere a colegilor de muncă duce în mod implicit la o mai bună relaţionare, bazată pe lucrurile avute în comun şi la crearea unu mediu de lucru cald şi prietenos.
         Interacţiunea din cadrul sesiunilor de Team Building dezvoltă aspectele legate de relaţionare, sporind astfel eficienţa echipelor.
Colaborare
8
         Nu suntem singuri în această lume, prin urmare trebuie să interacţionăm cu cei din jur. De ce să nu o facem într-o manieră pozitivă, prin colaborare?
       Probele diverse pe care participanţii le parcurg în timpul unui Team Building necesită competenţe şi abilităţi din cele mai diverse, stimulând colaborarea pentru atingerea obiectivelor comune.
Încredere
9
        Orice am întreprinde, avem nevoie să ştim că ne putem baza pe cei de lângă noi, încrederea fiind un factor esenţial în buna funcţionare a unei echipe.
          Exerciţiile de Team Building îi pun pe participanţi în situaţia de avea nevoie de sprijin şi de a oferi ajutor colegilor, crescând astfel gradul de încredere în echipă  şi coeziunea acesteia.
Motivare
© Copyright 2019 Team Zone - All Rights Reserved
10
          Nu în cele din urmă, în orice domeniu de activitate este nevoie de angajaţi motivaţi care să promoveze compania şi brand-urile acesteia.
       Sesiunile de Team Buidling şi cursurile la care angajaţii participă duc la creşterea nivelului de profesional, la plasarea pe un traseu de carieră ascendent şi ca urmare la creşterea gradului de motivare şi retenţie.