Prima atestare documentară certă a Bucureştiului datează din 1459, când prin hrisovul din 20 septembrie, domnitorul Vlad Ţepeş scuteşte de dări şi întăreşte dreptul de proprietate al unor locuitori. Vlad Ţepeş petrece patru din cei şase ani de domnie în cetatea Bucureşti, preferând-o reşedinţei Târgovişte.
Unul dintre fiii lui Mircea cel Bătrân a fost Vlad, supranumit Dracul. Din 1431 şi până în 1436, Vlad Dracul a trăit în Transilvania, într-o casă din Sighişoara, în care îşi instalase şi o monetărie, din ale cărei venituri se întreţinea. Nu după multă vreme, în 1431, i-a venit pe lume un băiat, care a primit numele tatălui, Vlad. Este vorba de viitorul Vlad Ţepeş, devenit celebru mai ales prin porecla sa – Dracula.
Legenda spune că Vlad Dracul, pentru a marca evenimentul naşterii fiului său, a bătut 5,000 de monede din aur curat, lăsându-le drept moştenire vlăstarului său. Anii au trecut şi Vlad Ţepes a ajuns în câteva rânduri pe tronul Ţării Româneşti – în 1448, între 1456-1462 şi în 1476.
Tezaurul moştenit de la tatăl său îşi pierde urma în negura istoriei, ultima informaţie despre acesta datând din 1476, când Vlad Ţepeş, în ultimul an al vieţii, ar fi ascuns cufărul cu monede în Bucureşti, în zona unde astăzi se găseşte Centrul Vechi...
Cufărul cu monede nu a fost găsit niciodată...
Printr-o ciudată întâmplare, aţi intrat în posesia unui misterios manuscris întocmit chiar de Vlad Ţepeş...
Vă propunem un Team Building cu o durată de 4 ore în care va trebui sa străbateţi în lung şi-n lat Centrul Vechi, pentru a găsi Tezaurul pierdut...
© Copyright 2018 Team Zone - All Rights Reserved
Modulul de Team Building este dezvoltat pentru grupuri de la 10 până la 200 de participanţi, organizaţi în echipe de 8-12 persoane.