City Hunt în citadela Cibinium
Una din cele mai prospere cetăţi fortificate din Europa, cetatea săsească a Sibiului a fost fondată pe locul unei vechi aşezări, în a doua jumătate a secolului XII, de colonişti saşi din teritoriul Rin-Mosela.
Prima menţiune a cetăţii datează din 1191 sub numele latinesc Cibinium şi apare într-un document ecleziastic de la Vatican. În anul 1242 Sibiul este distrus în mare parte de tătari, moment urmat de fortificarea puternică a cetăţii.
La începutul secolului al XIV-lea Sibiul devenit un important centru comercial, în continuă extindere. Zidurile primei incinte fortificate sunt integrate în zidurile noilor construcţii. În plus, noua organizare arhitecturală a permis apariţia primelor prăvălii cu logii. În anul 1366 Sibiul este declarat oraş, iar în anul 1692 devine capitala Transilvaniei.
Dintre evenimentele care au marcat istoria oraşului amintim: deschiderea primului spital, a primului teatru şi a primului muzeu de pe teritoriul actual al României, înfiinţarea primei monetării din Transilvania, tipărirea primei cărţi în limba română şi deschiderea primului laborator homeopatic din lume.
Tot în Sibiu, acum mai bine de două secole, savantul Franz Joseph Muller a făcut o importantă descoperire ştiinţifică, ce a avut un puternic ecou în epocă, crezându-se că s-a găsit piatra filozofală. Este vorba despre singurul element chimic intrat în tabelul lui Mendeleev direct de pe teritoriul României. Într-o mare criză de bani, austriecii au bătut chiar şi câteva monede din acest metal rar pentru a aproviziona vistieria…
Astăzi, deşi mai există foarte puţine exemplare din aceste monede, câteva se află ascunse într-un cufăr, undeva în cetatea Sibiului. Legenda spune că tot în acest cufăr se află şi un document ce conţine însemnări importante ale savantului Mulller, dar urmele se pierd în negura vremii.
Vă propunem un Team Building cu o durată de 4 ore în care va trebui să străbateţi cetatea Sibiului în lung şi-n lat pentru a dezlega misterul şi pentru a găsi Tezaurul pierdut...
© Copyright 2018 Team Zone - All Rights Reserved
Modulul de Team Building este dezvoltat pentru grupuri de la 10 până la 200 de participanţi, organizaţi în echipe de 8-12 persoane.