Home
Despre noi
Team Building
Contact
Training & Team Building
Training / Parabole
“The only thing worse than training the employees
and loosing them is
not training them and keeping them.” 

Zig Ziglar
Încurajările
    Un grup de broscuţe traversa o pădure. La un moment dat, două dintre broscuţe au căzut într-o groapă foarte adâncă. Celelalte broscuţe, văzând cât de adâncă era groapa, le-au strigat celor două broscuţe că soarta le era pecetluită şi că nu aveau nicio şansă să scape cu viaţă.
   Cele două broscuţe au ignorat strigătele colegelor şi au început să sară, încercând să iasă din groapă. În ciuda efortului lor, broscuţele de deasupra au continuat să le strige că nu au să reuşească şi că ar fi mai înţelept să abandoneze.
    La un moment dat, una din cele două broscuţe, descurajată, a abandonat lupta şi s-a stins aruncându-se în fundul adânc al gropii. Broscuţa rămasă, impasibilă, a continuat să sară cât putea de tare, în ciuda strigătelor broscuţelor de afară, care îi cereau neîncetat să nu se mai chinuie şi să moară mai repede.
   Broscuţa noastră a continuat însă eforturile de a sări şi, cu un ultim efort, a reuşit să ajungă sus. În acel moment, broscuţele gălăgioase o întreabă pe broscuţa care reuşise să se salveze de ce a continuat să sară când ele strigau să renunţe.
    Broscuţa eroină le-a răspuns că nu aude prea bine şi că a fost convinsă tot timpul că este încurajată de prietene să sară pentru a se salva.
Morala
     Cuvintele pot avea un impact uriaş asupra celor din jur. Trebuie aşadar să avem grijă ce şi cum spunem, întrucât vorbele noastre pot să facă diferenţa dintre viaţă şi moarte. 
© Copyright 2018 Team Zone - All Rights Reserved
Sursa: www.ba-bamail.com