Home
Despre noi
Team Building
Contact
Training & Team Building
Training / Parabole
“The only thing worse than training the employees
and loosing them is
not training them and keeping them.” 

Zig Ziglar
Echilibru
    A fost odată un fermier care vindea cu regularitate unt vecinului său, brutarul. Într-o bună zi brutarul şi-a spus că este timpul să cântărească untul primit, pentru a se asigura că primeşte exact cantitatea pentru care plăteşte. Constatând că primeşte o cantitate de unt mai mică decât cea pentru care plătea, brutarul decide să îl dea în judecată pe fermier.
   Ajunşi la judecător, acesta îl întreabă pe fermier dacă foloseşte vreo măsură pentru a cântări untul pe care îl vinde. Fermierul răspunde că este un om simplu şi că nu are un cântar.
    "Dar cum cântăreşti atunci untul?", întreabă judecătorul.
   Fermierul răspunde: "Onorate judecător, cu mult timp înainte ca brutarul să cumpere unt de la mine eu cumpăram de la el câte o pâine în fiecare zi. Când brutarul a început să ia unt de la mine, eu puneam pe un taler al balanţei pâinea primită şi pe talerul celălalt puneam exact atâta unt cât să echilibrez pâinea şi apoi dădeam brutarului untul. La fel procedez şi în ziua de astăzi şi prin urmare nu eu sunt vinovat pentru cantitatea mai mică de unt pe care o primeşte brutarul."
Morala
© Copyright 2018 Team Zone - All Rights Reserved
    În viaţă totul stă în echilibru şi vei primi înapoi în exact măsura în care ai dat.
Sursa: www.ba-bamail.com